Amb el mar de pantalla

lunes, 14 de junio de 2021

La darrera Xerrada de l'Aula


Caminades i passejades, gairebé 30 anys fent camí

Els dies 12 i 13 de juny, pel Canal Blau TV, s'ha emès la darrera Xerrada de l'Aula - al menys d'aquest curs -, a tall de petit homenatge a tots i totes les que, malgrat les circumstàncies tan adverses han aconseguit no interrompre unes de les activitats amb més tradició i més estimades de l'Aula: les Caminades i Passejades.
Per parlar-ne i agrair l'esforç de molts anys i especialment d'aquests últims mesos, vam convidar dos dels socis de l'Aula que en saben molt de caminar i passejar i que actualment coordinen i dinamitzen aquestes dues activitats: el Gonçal Guardiola i el Vicenç Carbonell. 
Tots dos  van explicar-nos com s'ho han fet per mantenir aquestes activitats "resistents" fins i tot a la pandèmia: els quilòmetres de recorregut de cadascuna, els llocs que han visitat, com queden per a l'hora i lloc de la sortida, com van trobar la natura després dels dos mesos de confinament estricte, els canvis que s'han hagut de fer en la dinàmica habitual, com es camina amb mascareta...
Entre tots vam repassar, també, l'origen de les Caminades, que es remunta a l'any 1992, un any després de la fundació de l'Aula, quan , com a seqüela de l'assistència al XVI Congrès Internacional de les Aules Universitàries de la Gent Gran, realitzada a la Universitat de Barcelona amb el lema "L'activitat física i l'envelliment", en van tornar tan convençuts que es van posar en contacta amb l'associació Talaia, de la nostra ciutat, perquè els assessoressin i ajudessin a posar en marxa unes sortides per les rodalies,  de 6 a 8 quilòmetres de recorregut.
Tot seguit vam recordar el naixement de las  Passejades, bastants anys després , amb l'objectiu de donar cabuda a més personal i, de passada, d'acollir les persones amb dificultats per a la ruta més llarga.
Els dos convidats van comentar com tant les Passejades com les Caminades, a banda de la qüestió física i dels lligams d'amistat que s'hi estableixen, aporten un alt component de coneixements de les rodalies de la nostra ciutat i de la comarca, perquè es visiten masies, corrals, mulasses, restes arqueològiques, creus de terme, ermites, camins rurals, els bufadors de la costa... i s'aprèn a distingir la vegetació característica de la nostra comarca. També, i no precisament amb gaire satisfacció, van parlar dels canvis urbanístics observats al llarg dels anys i de les variacions en la natura com a conseqüència del canvi climàtic.
Entre algunes anècdotes i records de persones singulars, celebracions i dates assenyalades en la història de les Caminades i les Passejades, va passar l'hora de la Xerrada sense que ens adonéssim i sense gairebé  temps d'acomiadar-nos i desitjar a tots els socis i sòcies de l'Aula, i als espectadors de Canal Blau, que puguem seguir fent camí per molts anys més.
Podeu veure i sentir la xerrada completa al link que hi ha sota d'aquestes línies.


Cuidem-nos i bon estiu!














No hay comentarios:

Publicar un comentario