Amb el mar de pantalla

domingo, 20 de junio de 2021

A la terrassa dels llimoners, parlant de llibres


 
















Últim Club del curs a la Cardona

Finalment, els del Club de Lectura d'Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell ens hem pogut veure les cares i sentir-nos en viu i en directe, per acomiadar el curs i desitjar-nos uns bons, i plens de lectures, mesos d'estiu.

Amb tot l'agraïment al servei que ens han fet els audiovisuals, el xat del whats, els Clubs mitjançant el Jitsi Meet..., al llarg d'aquests interminables mesos, tornar al "directe", crec que ha estat un plaer per a tots i totes.

I això que les restriccions a què obliguen les reunions a les biblioteques han estat realment dràstiques: mascaretes, distància més que considerable, res del picoteo/berenar/afartada que ens marcàvem cada final de curs, res dels petons i abraçades que tant hem enyorat... Sort que la pandèmia no ens ha afectat la potència de veu, estàvem aïllats a la terrassa dels limoners, on no molestàvem a ningú, i hem pogut parlar i riure a ple volum.

El llibre que comentàvem, La mida justa, del Jostein Garner, del qual vaig fer una breu ressenya en aquest blog el passat 3 de març, en general ha agradat - amb alguns petits peròs i una esmena a la totalitat, coses sempre benvingudes al debat dels clubs - i ha donat peu a fer força comentaris i paral·lelismes, tant literaris com cinematogràfics o vivencials. 

Hem parlat de l'eutanàsia, del suïcidi, de les malalties terminals, de cosmologia, d'antropologia, de les diverses respostes - religioses, naturistes... -  davant de la mort i, en general, hem valorat que és un llibre que ens agrada haver llegit.

Després, hem quedat ja per al primer Club del mes de setembre, que, en principi serà dissabte 25. La lectura és obligada, atès que aquest dia comptarem amb la presència de la Laia Aguilar, autora i guionista, premiada pel seu últim treball, Pluja d'estels. Com solem fer en aquests casos amb què ens visita l'autor o autora del llibre que hem llegit, mirarem de trobar-nos mitja hora abans, per comentar la jugada i veure si hi ha preguntes que puguin animar la presentació.

També els he presentat i hem comentat entre els que ja n'havien llegit algun, la proposta d'altres lectures suggerides per a l'estiu, com si no sabéssim per experiència d'altres anys que l'estiu tampoc no dóna per a tants llibres, amb els desplaçaments i l'agitació familiar i festera que el caracteritzen, fins i tot en aquests temps encara no totalment normalitzats.

Per part meva, he posat molt d'èmfasi en la meravella d'El infinito en un junco, de la Irene Vallejo, un llibre important i una escriptora màgica, que, al meu parer ningú no s'hauria de perdre, que s'ha de tenir al damunt d'una tauleta i anar assaborint a petits o grans glops, durant tot el temps que es pugui allargar la seva lectura.

Hem passat una molt bona estona i  hem gaudit i agraït aquest retrobament tan esperat.

Evidentment, ens hem acomiadat desitjant-nos salut, un bon i reparador estiu i unes felices lectures.

Fins aviat, cluberos! 📚🥰⛵🌴


Lectures recomanades per a l’estiu 2021

·         AURORA BERTRANA. Paradisos oceànics

·         XAVIER BOSCH. La dona de la meva vida

·         EMILY BRONTË. Cumbres borrascosas

·         JAVIER CERCAS. Independencia

·         LAETITIA COLOMBANI. La trena

·         SIRI HUVSTED. El verano sin Hombres

·         THEODOR KALLIFATIDES. Mares i fills

·         JOAN MARGARIT. Animal de bosc

·         GABI MARTÍNEZ. Un cambio de verdad

·         ROSA M. PRST I BALAGUER. Terra de vinyes

·         STENDHALL. El roig i el negre / La Cartoixa de Parma

·         ELISABETH STROUT. Llum de febrer

·         IRENE VALLEJO. El infinito en un junco

·         DELPHINE DE VIGAN. Les gratituds

No hay comentarios:

Publicar un comentario