Amb el mar de pantalla

viernes, 20 de noviembre de 2020

CLUBS VIRTUALS: el de la Cardona, de setembre

De la nit dels temps, concretament del blog de les Biblioteques de Vilanova, Llibres i més... https://blogbiblioteques.vilanova.cat , he rescatat la ressenya de la trobada del mes de setembre. La hi adjunto, perquè consti en acta:

El passat dissabte 26 de setembre vam inaugurar el curs 2020-2021 del Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca A. Cardona Torrandell.

A causa de l’actual estat de la pandèmia del COVI19 havíem valorat que encara aquest Club el faríem en format visual a través de la plataforma Jitsi Meet

S’hi van connectar catorze membres i la trobada va tenir una durada de  una hora i mitja, aproximadament.

L’obra: Los Miserables

Es tractava de valorar una lectura grandiosa, en tots els sentits de la paraula: Los Miserables, de Víctor Hugo, novel·la que ens ha tingut molt enfeinats aquests últims mesos.

Les opinions, com no podia ser d’una altra manera tractant-se d’una novel·la del s. XIX d’una magnitud i ambició semblant, van ser contrastades: des dels lectors/es que van trobar la lectura massa feixuga, no hi van entrar i la van acabar abandonant, fins a d’altres, una mica més del 50%, que es van mostrar entusiasmats i que encara la van ampliar amb altres lectures històriques a les quals els abocaven alguns temes dels tractats per Víctor Hugo, i amb visionats de pel·lícules, sèries i musicals basats en Els Miserables.

La novel·la va ser qualificada de novel·la total, paradigmàtica del Romanticisme, amena, ben escrita, interessant en tots els diversos enfocaments: històric, social, filosòfic, sentimental, de costums, polític, didàctic, espiritual… pels lectors partidaris, que a més van remarcar l’oportunitat d’introduir alguna lectura de clàssics entre les triades per a cada curs.

També alguns dels tertulians van comentar breument altres lectures realitzades a l’estiu, tant de la llista de les recomanades com lliures.

Propera trobada: Contigo en la distancia

Finalment ens vam emplaçar per al Club d’octubre el 24, a les 17’30h, deixant per determinar si seria presencial i virtual en funció de la situació sanitària del país.

Hi comentarem, Contigo en la distancia, de la Carla Guelfenbein, llibre que ja poden passar a recollir per la Biblioteca Cardona, amb la fitxa corresponent.

Fins al 24/10, i, com sempre, bones lectures!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario