Amb el mar de pantalla

domingo, 28 de marzo de 2021

Parlant de la Nancy Mitford i del seu particular món al Club de Lectura de la Cardona

 






A la caza del amor, Nancy Mitford

Ja a les portes de Setmana Santa i amb vacances escolars, el Club d'Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, va ser reduït - onze participants - però molt dinàmic i participatiu.

Parlàvem d'una obra ben peculiar, escrita a les acaballes de la Segona Guerra Mundial per una dona singularíssima. Es tracta d' A la caza del Amor, de Nancy Mitford, la ressenya de la qual vaig penjar en aquest blog el dia 7 de desembre, amb el títol "Una Jane Austen més moderna i juganera".

El llibre, bastant insòlit pels ambients i personatges, pel tractament satíric i irreverent de l'amor, la mort, la guerra, per la personalitat i trajectòria vital de la seva autora, que hi reflecteix gran part de la seva biografia ... , tal com era d'esperar, va despertar opinions ben contrastades.

Va agradar i divertir, va avorrir i resultar carregós i un pèl irritant, va sorprendre en alguns passatges, va fer recordar el grau d'aïllament i autisme que podien (o poden) arribar a tenir els anglesos, sobretot els de les classes privilegiades, i va fer pensar en una altra autora, Jane Austen, també anglesa i encara més allunyada en el temps, que parlava de conflictes amorosos i contractes socials semblants, però ben diferents per l'època i el to de la narració.

Vam discrepar i vam coincidir i, sobretot, vam parlar de llibres, de persones i de la vida, que és del que es tracta en un Club de Lectura, ja amb tants anys de recorregut com el nostre.

Per al mes d'abril, una perla de la literatura castellana: El camino, de Miguel Delibes, a tall d'homenatge en aquest premi Cervantes, el centenari del naixement del qual, celebràvem recentment.

Espero que tots els clubaires de la Cardona gaudeixin tant d'aquesta lectura, com ho he fet jo cada cop que l'he llegida i rellegida. I fins al 24 d'abril!

Bones lectures!📚📚📚📚📚📚📚📚



No hay comentarios:

Publicar un comentario