Amb el mar de pantalla

sábado, 19 de diciembre de 2020

Brindant per l'amistat, els llibres i cadascuna de nosaltres




 
El darrer Club de les Jardineres del 2020

Com cada any, encara que a través de les pantalles, ens vam trobar per comentar aquesta La perla, tan perla, i per brindar per la nostra amistat, pels llibres que ens uneixen  i per la salut i la felicitat de totes nosaltres i dels nostres.
A tothom li va agradar aquesta petita gran obra mestra. Hi vam saber veure el que ja s'ha dit: poesia, drama, èpica, al servei d'una denúncia de l'opressió i perversió de la vida natural dels autòctons, per part dels colonitzadors explotadors. La impotència i la tristesa de la pèrdua d'una vida que era dura, però compensada i feliç, per la irrupció de la cobdícia, l'enveja, l'avarícia i la prepotència. També es va remarcar el paper, aparentment submís i en segon pla, de la dona, que tanmateix és forta i cabdal per a la salvaguarda de la família. I la bellesa d'una prosa tan continguda i eficaç, que no passa de moda encara que faci gairebé 80 anys que va ser escrita.
I tantes coses més que aquest llibre, inoblidable ja per a totes nosaltres, conté i ens ha brindat.
En acabar ens vam acomiadar amb un brindis real: vi, cava, vermut, aigua... el que teníem a mà, perquè el temps del Zoom és garrepa. Bones Festes, i, sobretot , un 2021 més dolç que aquest terrible 2020 que estem passant. I que ens puguem tornar a trobar ben aviat, TOTES, en una trobada de pell, amb els petons , les abraçades, la riallades i l'alegria que ens devem.

        💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜 

        📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚

        🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂

        🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

        👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦

        👵🏼🧓🏼👩🏼‍🦳👳🏼‍♀️👱🏼‍♀️👩🏼‍🦰👩🏼‍🦳👳🏼‍♀️👵🏼👱🏼‍♀️👩🏼‍🦰🤶🏼🧓🏼👵🏼👱🏼‍♀️👩🏼‍🦰🤶🏼👩🏼‍🦳👵🏼👩🏼‍🦳


No hay comentarios:

Publicar un comentario