Amb el mar de pantalla

lunes, 16 de agosto de 2021

Una entrevista del mes de març , emesa ahir, en molt bona companyia











Rosa de Diego, Nawal al-Sa'dawi i una servidora, amb L'amor quiet

Cap a mitjan març, quan feia un parell de semanes que L'amor quiet havia sortit al carrer, em van demanar de Ràdio 4, concretament la Rosa de Diego per al seu espai Llibres, píxels i valors, si podia entrevistar-me per parlar d'aquest últim llibre, publicat com els darrers quatre, per Edicions Saldonar.
Evidentment, vaig acceptar encantada i vam quedar de fer-la via telèfon, atèses les circumstàncies de la pandèmia que no em permetien el desplaçament.
El programa de la Rosa de Diego, que s'emet els diumenges de 13h a 13'30h, i que ara, a l'estiu, des del 4/7 al 12/9 es repeteix també dissabte i diumenge a la mateixa hora, té uns objectius que ella defineix així:

 Llibres, píxels i valorsRosa de Diego

DIUMENGE DE 13.00 A 13.30 HOREsLa cultura és essencial. Donem consells de franc, anem a contracorrent, parlem de vicis i plaers, de les herències positives, de mestres irrepetibles, sense filtres, amb modèstia i humilitat. Llibres, Exposicions de Fotografia i Valors seran els nostres temes. I farem servir tres verbs bàsics: inspirar, conversar i transformar.


Vaig pensar, per tant, que el meu L'amor quiet s'hi trobaria en un marc d'idoni.
Malauradament, per aquells dies es produïa la defunció d'una escriptora, metgessa, feminista i política, d'una dona d'una peça com la Nawal al-Sa'dawi, que moria als 89 anys a El Caire, el 21 de març de 2021,  i, com no podia ser d'una altra manera, la Rosa de Diego va encapçalar el programa amb una ressenya-homenatge a la gran activista egípcia. I l'emissió es va anar retardant fins a ahir.

Ja m'està bé: a la primavera ja es va parlar força del meu L'amor quiet i no ve malament un refresc, en aquests dies tòrrids en què els llibres, les gandules, els sofàs, els ventiladors i els aires condicionats són el destí vacacional més desitjat.

A més, compartir un espai radiofònic amb una dona com l'escriptora i lluitadora Nawal al-Sa'dawi, de la mà d'una professional entusiasta com la Rosa de Diego, és un luxe que no puc fer més que agrair.

Us deixo l'enllaç per si us ve de gust escoltar el programa.💜😎💞

https://www.rtve.es/play/audios/llibres-pixels-i-valors/merce-foradada-lamor-quiet-ed-saldonar/6058502/
https://www.rtve.es/play/audios/llibres-pixels-i-valors/merce-foradada-lamor-quiet-ed-saldonar/6058502/
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario