Amb el mar de pantalla

domingo, 14 de marzo de 2021

Xerrades de l'Aula - Xerrades de l'Aula - capítol 07

 

Parlar de qui va ser ultratjat i lluitar perquè torni al lloc que li pertoca

Dins del cicle Xerrades de l'Aula, he tingut l'oportunitat de conversar llargament i distesa amb Joan Pinyol, autor d' Avi, et trauré d'aquí, el conmovedor i testimonial relat d'una descoberta que trasbalsà la família Pinyol i la família Colom, i que el va abocar a una creuada, encara no conclosa, per treure el seu avi, Joan Colom, mort l'ant 1938 en una presó franquista, enterrat en una fosa comuna al cementiri de Lleida i posteriorment traslladat amb "nocturnidad y alevosía" a Cuelgamuros, per engrossir el panteó del Valle de los Caídos, erigit per i a major honor i glòria del Dictador.

Una xerrada interessant, reveladora de veritats que han estat amagades, emotiva i que pot contribuir a divulgar els valors eterns i irrenunciables de la dignitat humana i de la necessitat d'una memòria històrica col·lectiva.


Sota el títol, Avi, et trauré d'aquí, en aquest programa Mercè Foradada parla amb Joan Pinyol Colom. 'Avi, et trauré d'aquí', és una història d'un gran compromís, una història d'estimació i per conèixer encara el paper de la dictadura i de les seves conseqüències.











No hay comentarios:

Publicar un comentario