Amb el mar de pantalla

lunes, 1 de marzo de 2021

Les dones que escriuen també són perilloses

         



Enguany, tots sabem per què, no s'han pogut programar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú exposicions, xerrades... per commemorar aquesta diada que alguns, massa, encara diuen que ja no seria necessària.

Ho és, i em temo que va per llarg que cada 8 de març encara s'hagi de recordar que els drets de la dona segueixen estant en números vermells, fins i tot en els països on ja se'n tenen alguns de consolidats. 

Però com les biblioteques són molt més que bancs de llibres, des de les de Vilanova ens hem volgut afegir als actes virtuals que aquests dies proliferen arreu, i durant aquests vuit dies es penjaran videos on dones de la ciutat recomanaran i presentaran llibres de la mostra de literatura feminista - en el més ampli sentit, que ho és molt, de la paraula - que s'ha triat i exposat a cadascuna d'elles.

A mi, m'ha tocat encapçalar aquesta campanya, cosa que he fet encantada de la deferència i de l'oportunitat de parlar de llibres i de dones, amb aquesta petita col·laboració amb la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, de la qual tinc l'honor de ser escriptora de capçalera.

He triat aquest llibre, d'entre el fons de la biblioteca que s'ha seleccionat per a aquesta ocasió, per la seva bellesa gràfica i la intenció divulgativa i reivindicativa.

Que en gaudiu i que algun dia les noves generacions de dones i d'homes ja no hagin de celebrar el 8 de març més que com una històrica reivindicació, sortosament, superada.

https://fb.watch/3ZDNIR0Mck/








No hay comentarios:

Publicar un comentario