Amb el mar de pantalla

sábado, 27 de marzo de 2021

Una càlida i reduïda presentació presencial de "L'amor quiet"









L'amor quiet a Ona llibres, de Gràcia 


Enguany, i degut a les circumstàncies de l'epidèmia i les mesures obligatòries i obligades, les presentacions in corpore han passat a ser un somni pretèrit o, si més no, molt escàs.

Per això des de l'editorial Saldonar i jo mateixa, i amb la complicitat dels mitjans amics i de les xarxes, hem posat tan èmfasi a presentar aquest Amor quiet, que, afortunadament ja circula prou bé.

Però dijous ens vam atrevir a fer un pas més en la petita i tan càlida Ona llibres de Gràcia.

Amb aforament reduït, amb distància, amb la porta oberta, sense treure'ns les mascaretes, l'editor, Francesc Gil Lluch, i una menda vam parlar del llibre, amb la dotzena d'amics i familiars que ens acompanyaven. 

Va ser una presentació reduïda, però entranyable. Alguns dels assistents ya havien llegit el llibre ; d'altres s'hi sentien interpel·lats per la temàtica o les connotacions geogràfiques o de l'època es descobreixen al llibre a través de la correspondència d'una parella al primer quart de s. XX.

Vam parlar de la caixa de les cartes repetidament traïda, de les diferents etapes de l'amor de parella, de l'Editorial Montaner y Simón, del arquitectes Doménech ( el Montaner i el "dolent"), de l'encant ja obsolet de la comunicació de paper i ploma, de la vida regalada de la burgesia barcelonina de l'època fins i tot amb èpoques tan convulses, de la seva vulnerabilitat, d'uns costums tan allunyats però encara tan presents en l'imaginari dels més grans, de la feina de documentació... i de tots el que va anar sorgint en un context tan proper i familiar.

Gràcies a Ona llibres per acollir-nos, al Francesc per conduir l'acte, a tots els assistents per acompanyar-nos. 

Va ser bonic.

📚❤🌹










No hay comentarios:

Publicar un comentario