Amb el mar de pantalla

lunes, 18 de enero de 2021

L’amor quiet | Mercè Foradada


















Amb la il·lusió d'un nou llibre camí de la impremta

No el tindrem a les llibreries fins al febrer, però ja és ben viu.
Parla de sentiments, com sempre, i d'un sentiment que potser no ha estat prou glossat com és l'amor quiet, aquest amor que queda, si tens sort i traça, quan s'esvaeixen les foguerades de l'enamorament i de la primera passió.
I ho fa a través dels fragmentes d'una correspondència - les cartes de l'enèsima traïció - que els meus avis, Maria Simón Bach i Alejandro Morillo Doremus es van intercanviar durant els primers nou anys de la seva relació. Unes cartes que ens parlen d'uns temps - de l'any 1913 al 1925 - i d'uns ambients que ens semblaran encara més allunyats del que ens imaginem del segle que ens en separa. Unes cartes plenes d'espontaneïtat i tendresa que ens faran somriure i, potser recordar.
Però també ho fa a partir de la història d'una parella més actual, en què la tossudesa d'aquest amor quiet sembla en algun moment poder vèncer la separació i la mort.
Amb la impaciència de tenir-lo a les mans!




 










L’amor quiet | Mercè Foradada: «Un sentiment profund que arrela i dona sentit». Una caixa tancada, que passa de mans a mans, conté un tresor que ara veu la llum: les cartes que es van intercanviar una parella d'enamorats, María Simón i Alejandro Morillo, durant el primer terç del segle XX, escrites a cavall de Barcelona, Puigcerdà i Lamalou-les-Bains....

No hay comentarios:

Publicar un comentario