Amb el mar de pantalla

domingo, 31 de enero de 2021

Setmana de Clubs de Lectura (II)📚

 


Dissabte, 30 de gener: Club de Lectura de la Biblioteca Cardona

Amb una participació de 14 membres, ahir a la tarda vam tenir la trobada mensual del Club de Lectura d'Adults de la nostra biblioteca.
Comentàvem la novel·la La biblioteca dels llibres rebutjats, de David Foenkinos, i també la pel·lícula basada en ella, que alguns de nosaltres havíem vist perquè està disponible a Movistar.
Va ser una tertúlia força animada, superant els entrebancs telemàtics ja habituals, que vam anar sortejant amb la serenitat que dóna començar a ser veterans en aquestes batalles.
La lectura d'aquest llibre havia resultat amable per a tothom - de fet ja havia estat seleccionada amb la intenció de resultar adequada a les vacances d'un Nadal tan insòlit, i amb el propòsit que resultés fàcil i relaxant per a tots els gustos - i la pel·lícula, tot i els canvis habituals en les adaptacions al cinema, també va ser ben valorada.
Moltes veus van comentar la sorpresa que un escriptor que ja havíem llegit i comentat fa uns anys a partir de la seva novel·la Charlotte - aquella perla inoblidable que resseguia la vida de la jove pintora jueva, amb un estil tan impactant - pogués escriure amb un registre tan diferent, que d'altra banda és molt similar al d'altres novel·les seves més "franceses", com La delicadesa, que molts també havíem llegit.
Tothom va estar d'acord que aquest llibre venia a ser l'homenatge d'un lletraferit al món del llibre, dels escriptors i de les biblioteques, en què s'emfatitzava el valor de l'escriptura i de la lectura per damunt del màrqueting i la industria que es genera i tant domina el món del llibre. I que la idea d'una secció d'una biblioteca per als llibres que les editorials no han pogut o sabut valorar era bonica i entranyable ( encara que hi va haver qui va apuntar que potser era deutora del Carlos Ruiz Zafón i el seu El cementerio de los libros olvidados).
Vam valorar, també - nosaltres també som una mica lletraferits - el missatge present a la novel·la: cada lector fa seu el que llegeix a cada lectura i s'ho adapta a les seves circumstàncies i vivències, ho integra i li serveix d'enriquiment personal i vital.
Ens ho vam passar bé i gairebé no vam tenir temps de pensar que el format virtual no és el que desitgem per al nostre Club. 
Mentre esperem que puguem reprendre el Club presencial a la nostra enyorada Biblioteca, ens vam emplaçar per al dissabte 27 de febrer, per al pròxim Club de Lectura, per comentar Tardor, de l'Ali Smith.
Salut i bones lectures, clubaires!

No hay comentarios:

Publicar un comentario