Amb el mar de pantalla

lunes, 18 de enero de 2021

Adéu, Héctor Salgado! Ha estat un plaer!












Los amantes de Hiroshima, de Toni Hill

Es el quart llibre que llegeixo d'aquest autor en els últims dos mesos i ho he fet amb el mateix interès que els altres tres. Amb tot, he sentit una mica de pena sabent que anava a abandonar uns personatges que m'havien acompanyat i interessat en els últims tres.
Personatges principals bastant creïbles, gens plans, gens maquillats que viuen immersos en tantes foscors com els mateixos lectors. I tota una col·lecció de secundaris que gairebé t'obliguen a treure el llapis i el paper i fer-ne una llista. 
I una trama doble, com ens té acostumats aquest autor, una de les quals ve de les altres dues novel·les de la trilogia : El verano de los juguetes rotos i Los buenos suicidas, que s'emboliquen i semblen no poder-se desembolicar a través de sorpreses contínues.
El desenllaç, també creïble, resulta convincent i t'evita la desagradable resolució d'algunes novel·les policíaques en què tens la sensació que t'han fet trampa.
Totalment recomanable.
I ara, una bona notícia: el dia 11 de febrer d'aquest 2021 Toni Hill treu una nova novel·la: El oscuro adiós de Teresa Lanza (Grijalbo), que ha estat descrita com una novela inquietante sobre la hipocresía, la amistad, la inmigración y los privilegios.









No hay comentarios:

Publicar un comentario