Amb el mar de pantalla

domingo, 3 de abril de 2022

Recuperant la normalitat






Trobada de Clubs de Lectura. VilaPensa 2022

 

Com a primera Trobada de Clubs de Lectura post pandèmica, els Club d’Adults i el de Ciència ficció de la Biblioteca Armand Cardona, i el de “La Crisàlide” de la Joan Oliva, vam assistir a la conferència Desig i literatura, que impartia l’escriptora Najat el Hachmi al Fòrum Berger-Balaguer de Vilafranca.  

El VilaPensa d’enguany  se centra en la reflexió sobre Desig i Passió i, prèviament, tots els Clubs de Lectura havíem fet una lectura de temàtica centrada en aquests dos impulsos vitals.

La conferència de dijous 31, a la qual vam ser convidats tots els Clubs de Lectura de l’Alt Penedès i del Garraf, s’inscrivia, doncs, en els actes especials d’aquest festival i estava dissenyada com a una trobada de lectors, i organitzada per la Biblioteca Torres i Bages de Vilafranca del Penedès, amb col·laboració amb la resta de biblioteques públiques del territori.

La conferenciant, en la seva línia d’escriptura reivindicativa de la igualtat i la llibertat que hauria d’emmarcar el desig de l’ésser humà, i des d’una perspectiva clarament feminista, va exposar a bastament les característiques i evolució del desig a la societat i a la literatura, mostrant la seva perplexitat perquè alguns suposadament  avenços en la llibertat sexual no es resolguin en un alliberament real del desig, sobretot des d’una perspectiva de gènere.

La conferència, amb el nombrós públic que omplia la sala, va donar peu a un torn d’intervencions dels diversos Clubs i va resultar interessant i animada.

A la tornada es comentava que havíem trobat a faltar aquestes trobades de Clubs de Lectura que acaben d’arrodonir una activitat tan gratificant i enriquidora per a tots els lectors i lectores que en gaudim fidelment mes rere mes, i que ens permeten retrobar amics i coneguts d’altres poblacions amb qui compartim el “desig i la Passió” per la Literatura.


 





No hay comentarios:

Publicar un comentario