Amb el mar de pantalla

domingo, 19 de junio de 2022

Ultimes sessions dels Clubs de Lectura 2021-2022

 

Bon estiu i bones lectures!

Dijous, 16/6, a Barcelona, amb el Club de Lectura de les Jardineres, i dissabte, 19/6, amb el Club de Lectura d'Adults de la Biblioteca Cardona, vam acomiadar el curs amb llibres i bona teca, com ja és costum entre els i les clubaires.
En el cas de la Jardineres, vam triar un entorn i un àpat idil·lícs: un brunch a l'hotel Mirlo, a l'Avinguda Tibidabo de Barcelona.
El lloc, una torre restaurada amb moltíssim gust, envoltada d'un jardí esplèndid, tenia el plus d'haver estat seu de l'empresa de publicitat on va treballar Carlos Ruiz Zafón i on va escriure La sombra del viento, l'acció de la qual centra en gran part en aquesta mateixa casa, convertida - necessitats del guió - en una mansió fantasmal i tenebrosa, en un escenari romàntic i suggeridor, que totes recordàvem encara que haguéssim llegit la novel·la fa una bona pila d'anys.
Com sempre - a més de companyes de Club, tenim la sort de ser bones amigues de bona part de les nostres ja llarguetes vides -  l'ambient , les converses, les rialles van ser un regal i entre esquisideses i una calor bastant remarcable, vam comentar els llibres seleccionats per a aquest mes - Hermanito, de Ibrahima Balde i Amets Arzallus i, aquesta La sombra del viento, del Carlos Ruiz Zafón, que l'enclau requeria - i la llista de lectures recomanades per a l'estiu - com si l'estiu fos d'aquells llargs i desvagats de quan érem nenes -, per acabar triant com a lectura obligatòria Grans esperances, de Charles Dickens, perquè vam decidir que un cop a l'any, com a mínim, un clàssic no feia mal. 
En el cas del Club de la Cardona, ens vam trobar, com sempre, a la biblioteca que ens acull des de fa més de quinze anys, per comentar el llibre Amor a l'art, de Tània Juste, que ens visitarà, si tot va bé, el pròxim 24/9, per inaugurar el curs 2022-2023 "por todo lo alto". El llibre, en general, havia agradat, la tertúlia, va ser bastant viva i vam anotar alguna qüestió que voldrem preguntar-li a l'autora al setembre. També aquí, i davant dels problemes encara no resolts per la Dipu  al voltant del prèstec interbibliotecari, vaig proposar una llarga llista de lectures perquè cadascú en triés les que tingués més a mà i així poder comentar-les al primer Club del mes de setembre. Tanmateix, amb sorpresa i alegria per part meva, vam acabar decantant-nos per un llibre obligatori, Como polvo en el viento, de Leonardo Padura (algú va comentar que a l'estiu tocava llegir un bon totxo) i que ja es buscarien la vida per aconseguir-lo o se'l comprarien. A banda d'això, ens vam prometre que tothom en triaria alguns més de la llista. Evidentment, el comentari l'hauríem de posposar per a l'octubre, perquè al setembre, la visita de la Tània Juste  no ens deixaria prou temps. I per primer cop, després de l'època de Clubs telemàtics durant el pic de la pandèmia i dels posteriors, ja presencials però amb restriccions, vam poder rematar amb el berenar cooperatiu que tant enyoràvem.
I ara, fins al setembre! A llegir i a gaudir de tot el que l'estiu dugui de bo, a cuidar-nos i a tornar a les nostres reunions a l'entorn dels llibres, tant com poguem.
Bon estiu i bones lectures, clubaires Jardineres i de la Biblio!

     📚💐🌞⛵🏡📚💐🌞⛵🏡📚💐🌞⛵🏡📚💐🌞⛵🏡














No hay comentarios:

Publicar un comentario